2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 141-143-144-145-146 Cevapları MEB Yayınları
2.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 141-143-144-145-146. Sayfa Cevapları Neden Kahvaltı Etmeliyiz?
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ders Kitabı Sayfa 141 Cevapları MEB Yayınları
Hazırlık Çalışmaları
Kahvaltıda neler yersiniz?
Cevap: Kahvaltıda yumurta, peynir, zeytin, bal, kaymak yerim.
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ders Kitabı Sayfa 143 Cevapları MEB Yayınları
1. Etkinlik
Aşağıdaki tanımları, görseli verilen kelimelerle eşleştirelim.
Cevap:
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ders Kitabı Sayfa 144 Cevapları MEB Yayınları
2. Etkinlik
Aşağıdaki soruları okuduğumuz metne göre cevaplayalım
1. Kahvaltı yapmadığımız zaman ne tür sıkıntılar yaşarız?
Cevap: Kahvaltı yapmadığımız zaman baş ağrısı, yorgunluk, dikkat ve algılama azlığı gibi sıkıntılar yaşarız.
2. Çocuklar kahvaltıda mutlaka ne yemelidir?
Cevap: Çocuklar kahvaltıda mutlaka peynir ya da yoğurt yemelidirler.
3. Kahvaltıda ne içilmelidir?
Cevap: süt veya meyve suyu.
4. Kahvaltı yapmak neden önemlidir?
Cevap: Kahvaltı yapmak vücudumuzu dinç tutar ve beyinde enerji oluşmasını sağlar.
3. Etkinlik
Metnin konusunu yazalım.
Cevap: Kahvaltının bizler için önemi.
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ders Kitabı Sayfa 145 Cevapları MEB Yayınları
4. Etkinlik
Yemekten önce ve sonra nelere dikkat etmeliyiz? Arkadaşlarımızla paylaşalım
Cevap: Yemek yemeden önce ve yemek yedikten sonra mutlaka ellerimizi yıkamaya özen göstermeliyiz.
5. Etkinlik
Aşağıdaki metni yazım hatalarını düzelterek yeniden yazalım
Cevap:
Bayram Sabahı
Kurban Bayramı sabahı erkenden uyandım. Babamla ilk kez bayram namazına gideceğimiz için çok heyecanlandım. hazırlanıp camiye gittik. Cami çıkışında fırından sıcak ekmek aldık. Eve geldiğimizde annem bayram kahvaltısını çoktan hazırlamıştı.
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ders Kitabı Sayfa 146 Cevapları MEB Yayınları
6. Etkinlik
Kısa cümlelerle yumurta ile yapılan bir yemeğin tarifini yazalım.
Cevap:
Malzemeler:
- yarım kilogram ıspanak
- 3-4 adet yumurta
- karabiber
- tuz
- pul biber
- 2 yemek kaşığı yağ
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
Yapılışı: Ispanakları yıkayıp haşlayalım. Bir tavaya sıvı yağı koyup soğanları küp küp doğrayıp pembeleşene kadar pişirelim. salçayı ilave edip kavurmaya devam edelim. ıspanakları da üzerine ekleyerek kavuralım. Baharatları ekleyip karıştıralım. Dört göz açarak yumurtaları bu gözlere kıralım. Üzerine biraz tuz ve pulbiber atıp tavanın ağzını kapatalım. Yumurtanın akı pişince altını kapatalım. Yemeğimiz hazır.