3. Sınıf Matematik Kitabı Tuna Matbaacılık Sayfa 214-215-216-217-218 Cevapları | Forum Sayfa Cevapları

3. Sınıf Matematik Kitabı Tuna Matbaacılık Sayfa 214-215-216-217-218 Cevapları


Matematik Öğretmeni

3. Sınıf Matematik Tuna Matbaacılık Kitabı 5. Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları Sayfa 214, 215, 216, 217, 218


5. Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları


3. Sınıf Matematik Tuna Matbaacılık Kitabı Sayfa 214-215-216-217-218

1. Yukarıdaki dikdörtgen prizmanın yüz, köşe ve ayrıtları okla gösterilmiştir. Prizmanın yüz, köşe ve ayrıtlarını noktalı yerlere yazınız.


Cevap :

“3. Sınıf Matematik Tuna Matbaacılık Kitabı Sayfa 214”


2. Aşağıdaki geometrik cisimlerden ayrıtı olmayanları belirleyiniz. Ayrıtı olan geometrik cisimlerin altındaki kutucuklara “ ✓ ”, ayrıtı olmayan geometrik cisimlerin altındaki kutucuklara “ ✗ ” koyunuz.


Cevap :

“Aşağıdaki geometrik cisimlerden ayrıtı olmayanları belirleyiniz”


3. Aşağıdaki cümlelerin yanındaki kutucuklara doğru olanlar için “D”, yanlış olanlar için “Y” yazınız.


Cevap :

  • ( Doğru ) a. Küp ve kare prizmanın ayrıt sayıları eşittir.
  • ( Doğru )  b. Kare prizma ile dikdörtgen prizmanın köşe sayıları eşittir.
  • ( Yanlış )  c. Küpün yüz sayısı, dikdörtgen prizmanın yüz sayısından fazladır.

4. Yukarıdaki kareli kâğıda cetvel kullanarak bir kare ve bir dikdörtgen çiziniz.


Cevap :

“Yukarıdaki kareli kâğıda cetvel kullanarak bir kare ve bir dikdörtgen çiziniz”


3. Sınıf Matematik Tuna Matbaacılık Kitabı Sayfa 215

5. Yukarıdaki izometrik kâğıda cetvel kullanarak bir üçgen çiziniz. Üçgenin köşegeni olup olmadığını açıklayınız.


Cevap :

“3. Sınıf Matematik Tuna Matbaacılık Kitabı Sayfa 215”


6. Noktalı kâğıda çizilmiş yukarıdaki kare ve dikdörtgenin köşegenlerini çiziniz.


Cevap :

“Noktalı kâğıda çizilmiş yukarıdaki kare ve dikdörtgenin köşegenlerini çiziniz”


7. Yukarıdaki geometrik şekilleri kenar sayılarına göre isimlendiriniz. Bu şekillerin isimlerini altlarındaki noktalı yerlere yazınız.


Cevap :

  • a. Dörtgen
  • b. Beşgen
  • c. Altıgen
  • ç. Sekizgen

8. Yukarıdaki nesnelerin hangi geometrik şekil modeli olduğunu noktalı yerlere yazınız.


Cevap :

  • a. Sekizgen
  • b. Dörtgen
  • c. Altıgen
  • ç. Beşgen

3. Sınıf Matematik Tuna Matbaacılık Kitabı Sayfa 216

9. Yukarıda kareli kâğıtta çizilmiş şekli devam ettirerek bir örüntü oluşturup kâğıdın tamamını doldurunuz. Örüntüdeki belli şekilleri aynı renge boyayınız.


Cevap :

“3. Sınıf Matematik Tuna Matbaacılık Kitabı Sayfa 216”


10. Yukarıdaki şekillerin köşelerini nokta ile işaretleyiniz. Bu şekillerin köşelerinde kaçar nokta olduğunu bulunuz.


Cevap : Üçgende 3 nokta, kare ve dikdörtgende ise 4’er nokta vardır.


11. Yukarıdaki çizgi modellerinin doğru veya ışından hangisini gösterdiğini noktalı yerlere yazınız.


Cevap :

  • a. Doğru
  • b. Işın
  • c. Işın
  • ç. Doğru

12. Aşağıdaki kavramlar çizgi modeli ile gösterilirse bu modellerin doğru veya ışından hangisini gösterdiğini noktalı yerlere yazınız.


Cevap :

  • a. Işın
  • b. Doğru
  • c. Işın
  • ç. Doğru

3. Sınıf Matematik Tuna Matbaacılık Kitabı Sayfa 217

13. Yukarıdaki resimde doğru modeli olabilecek şekilleri siyah, ışın modeli olabilecek şekilleri mavi ve açı modeli olabilecek açıklıkları mor renkli kalemle çiziniz.


Cevap :

“3. Sınıf Matematik Tuna Matbaacılık Kitabı Sayfa 217”


14. Yanda kareli kâğıda işaretlenmiş K, L, M ve N noktalarını kullanarak yatay, dikey ve eğik doğru parçaları çiziniz.


Cevap :

“3. Sınıf Matematik Kitabı Tuna Matbaacılık Sayfa 214-215-216-217-218”


15. Kareli kâğıda çizilmiş aşağıdaki doğru parçalarının hangi doğru parçası modeli olduğunu noktalı yerlere yazınız.


Cevap :

  • a. Eğik
  • b. Yatay
  • c. Dikey
  • ç. Eğik

16. Aşağıdaki ifadelerin yanındaki kutucuklara doğru olanlar için “D”, yanlış olanlar için “Y” yazınız.


Cevap :

  • ( Doğru ) a. Karenin birden fazla simetri doğrusu vardır.
  • ( Doğru )  b. Dikdörtgende köşegen simetri doğrusu değildir.
  • ( Yanlış ) c. Dairenin sadece 1 tane simetri doğrusu vardır.

3. Sınıf Matematik Tuna Matbaacılık Kitabı Sayfa 218

17. Aşağıdaki şekillerin hangilerinde simetri doğrusu doğru çizilmiştir? Simetri doğrusu doğru çizilmiş şekillerin altındaki kutucuklara “✔” , yanlış çizilmiş şekillerin altındaki kutucuklara “✘” koyunuz. 


Cevap :

“3. Sınıf Matematik Tuna Matbaacılık Kitabı Sayfa 218”


18. Aşağıdaki şekillerin verilen simetri doğrusuna göre simetriğini kırmızı kalemle çiziniz.


Cevap :

“3. Sınıf Matematik Kitabı Tuna Matbaacılık Sayfa 214-215-216-217-218 Cevapları”


19. Aşağıdaki şekillerin verilen simetri doğrusuna göre simetriği kırmızıyla çizilmiştir. Şekillerin altındaki kutucuklara simetriği doğru çizilenler için “D”, yanlış çizilenler için “ Y ” yazınız.


Cevap :

“Aşağıdaki şekillerin verilen simetri doğrusuna göre simetriği kırmızıyla çizilmiştir”



 


Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Matematik Kitabı Tuna Matbaacılık Sayfa 214-215-216-217-218 Cevapları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.

Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 27 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Mine
error: Kopya Yasak