6. Sınıf Matematik Kitabı 184-185. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları | Forum Sayfa Cevapları

6. Sınıf Matematik Kitabı 184-185. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları


Matematik Öğretmeni

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 3. Ünite Ünite Değerlendirme Testi Cevapları Sayfa 184, 185


3. Ünite Ünite Değerlendirme Testi Soruları ve Cevapları


6. Sınıf Matematik Öğün Yayınları Ders Kitabı Sayfa 181 Cevapları

1. Çözümlenmiş hâli (2 • 10) + (8 • 1/10) + (3 •  1/100) + (5 . 1/1000)  olan ondalık gösterim aşağıdakilerden hangisidir?


A) 2,835 B) 20,835 C) 21,835 D) 20,853


2. 8,371 ondalık gösterimi için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


A) Binde birler basamağındaki rakam 1’dir.
B) Onda birler basamağına göre yuvarlandığında 8,4 olur.
C) Yüzde birler basamağına göre yuvarlandığında 8,37 olur.
D) Binde birler basamağındaki rakamın basamak değeri 0,01’dir.


3. Nedim Bey, kilogramı 0,75 TL olan üzümden 3 kg ve kilogramı 1,3 TL olan erikten de 2 kg alırsa manava kaç TL öder?


A) 3,75 B) 4,25 C) 4,85 D) 5,25

Cevap :

  • 3 x 0,75 = 2,25
  • 1,3 x 2 = 2,6
  • 2,25 + 2,6 = 4,85

4. Yiğit Bey indirimli satışlardan yararlanarak 27 TL’ye 4 tane tişört satın aldı. Yiğit Bey, bir tişörtü kaç TL’ye almıştır?


A) 6,25 B) 6,5 C) 6,75 D) 6,85

Cevap :

  • 27/4 = 6,75

5. Yaşar Bey, 3 ceket diktirmek için terzisine 7,2 metre kumaş veriyor. Terzisi Yaşar Bey’in bir ceketi için kaç metre kumaş kullanmıştır?


A) 3,1 B) 2,55 C) 2,4 D) 2,25

Cevap :

  • 7,2 / 3 = 2,4

6. (2,14 + 5,46) : 1,52 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?


A) 3 B) 4 C) 5 D) 6

Cevap :

  • (2,14 + 5,46) : 1,52 = 7,6 / 1,52 = 5

6. Sınıf Matematik Öğün Yayınları Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları

7. Ayşe Hanım’ın cebinde 28,4 TL parası vardır. Ayşe Hanım kilosu 3,55 TL olan çileklerden kaç kg alabilir?


A) 4 B) 5 C) 7 D) 8

Cevap :

  • 28,4 : 3,55 = 2840 : 355 = 8

8. Serap bir sürahi ayranı 0,25 litrelik 5 bardağa dolduruyor. Ayranı bardaklara doldurmadan önce sürahide kaç litre ayran vardır?


A) 1 B) 1,25 C) 1,5 D) 2

Cevap :

0,25 x 5 = 1,25


9. Haftanın “C” harfi ile başlayan günlerinin sayısının “P” harfi ile başlayan günlerinin sayısına oranı aşağıdakilerden hangisidir?


  • C harfi –> Cuma ve Cumartesi
  • P harfi –> Pazar, Pazartesi ve Perşembe
  • C/p = 2/3

Cevap  : C


10. Bir sınıftaki kız öğrencilerin sayısının erkek öğrencilerin sayısına oranı 2/3’dir. Bu orana göre aşağıdakilerden hangisi söylenemez?


A) Erkeklerin sayısı kızların sayısından fazladır.
B) Kız öğrencilerin sayısının sınıf mevcuduna oranı 2/5’dir.
C) Erkek öğrenciler sınıfın 3/5’üdür.
D) Kız öğrencilerin sayısı sınıfın yarısından fazladır.


11. Aşağıdaki oranlardan hangisi birimlidir?


A) Ahmet’in yaşının Serap’ın yaşına oranı
B) Kümesteki kaz sayısının tavuk sayısına oranı
C) Bir otobüsün gittiği yolun zamana oranı
D) Tabaktaki kiraz sayısının erik sayısına oranı


12. Mert 5 yaşındadır. Annesi Mert’ten 19 yaş büyüktür. Babası da annesinden 3 yaş büyük olduğuna göre Mert’in annesinin yaşının babasının yaşına oranı kaçtır?


Cevap : D 

  • Mert 5
  • Annesi 19 + 5 = 24
  • Babası 24 + 3 = 27

 


Ödevini Bulamadıysan ARA

6. Sınıf Matematik Kitabı 184-185. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.

Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 27 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Mine
error: Kopya Yasak