6. Sınıf Türkçe Kitabı Ata Yayıncılık Sayfa 178-179 Cevapları | Forum Sayfa Cevapları

6. Sınıf Türkçe Kitabı Ata Yayıncılık Sayfa 178-179 Cevapları


Türkçe Öğretmeni

6. Sınıf Türkçe Kitabı Ata Yayıncılık Kuklaları Dinleme Metni Cevapları Sayfa 178, 179


Kuklaları Dinleme Metni Cevapları


6. Sınıf Türkçe Kitabı Ata Yayıncılık Sayfa 178-179 Cevapları

6. Sınıf Türkçe Kitabı Ata Yayıncılık Sayfa 178 Cevapları

Soru : Kukla sanatıyla ilgili araştırmanızdan edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.


Cevap :

Kukla, tek aktörlü, üç boyutlu, taklit ve söze, karşılıklı konuşmaya dayalı geleneksel seyirlik bir oyundur. Kukla; bez, tahta, karton benzeri malzemelerden yapılır. Anadolu’da köylüler arasında “bebek, çömce gelin, karaçör” gibi isimlerle yaygındır.

Blinen bazı kukla oyunları şunlardır; İki Garip Kardeşler, Sahte Esirci, Cinli Yazıcı, Gül ile Fidan, Üvey Anne, İncili Çavuş, Kahyanın Hilesi, Hain Kız, Anadolu Köyünde Düğün v.b. dir. Karagöz ve Hacivat gölge oyunu ama kuklaya benzer bir oyundur.


1. Etkinlik


Soru : a) Verilen kelimeleri şiirden hareketle aşağıda yer alan sözlük anlamlarının karşısına yazınız.


Cevap :

Tiyatro : İzleyicilerin kolayca görebilmeleri için genellikle yerden belli bir ölçüde yüksek yapılan, oyun, müzik vb. gösteri yapmaya uygun yer, oyunluk.

Sevgi : İnsanı bir şeye veya bir kimseye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten duygu.

Dans : Müzik temposuna uyularak yapılan ve estetik değer taşıyan düzenli vücut hareketleri.

Şarkı : Tonlama değişiklikleriyle çeşitli duygular uyandıran uyumlu, ezgili insan sesleri dizisi.


Soru : b) Anlamını öğrendiğiniz kelimeleri birer cümle içinde kullanınız.


Cevap :

Tiyatro : Beraber tiyatroya gidelim mi?

Sevgi : Bana sevgini verir misin?

Dans : Beraber dans etmeliyiz.

Şarkı :Şarkı söylemekten hoşlanır mısın?


6. Sınıf Türkçe Kitabı Ata Yayıncılık Sayfa 179 Cevapları

2. Etkinlik


Soru : Aşağıdaki soruları dinlediğiniz şiirden yararlanarak yanıtlayınız.


1. Şair “Bizim için doğar, bizim için ölmezler.” dizesiyle ne anlatmak istemektedir?


Cevap : Şair “Bizim için doğar, bizim için ölmezler.” dizesiyle ne anlatmak istemektedir.


2. Şaire göre kuklalarda insana ait hangi özellikler bulunmaktadır?


Cevap : Şaire göre kuklalarda insana ait olarak sevemeselerde onları sevdiğinizi bilmeleri, birbirlerini şakadan döverler, kavgaları , şarkıları, sahneye çıkınca yaşar, inince ölürler gibi özellikleri bulunmaktadır.


3. Şair, kuklaların mutlu olmaları ve yaşamaları için ne yapmamız gerektiğini söylemektedir?


Cevap : Şair, kuklaların mutlu olmaları ve yaşamaları için kahkahayla, alkışla ve sevgiyle yaşatmamız gerektiğini ve onları tanımamız gerektiğini söylemektedir.


3. Etkinlik


Soru : Dinlediğiniz şiirle ilgili duygu ve düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.


Cevap : Şiir komik olduğu için hem kuklaları sevdiriyor hemde eğlendiriyor. Eğlenirken manaları öğretiyor. Şiiri çok beğendim.


4. Etkinlik


Soru : Evdeki malzemeleri kullanarak yaptığınız kuklanızı arkadaşlarınıza tanıtınız. Sıra arkadaşınızla kuklalarınızı kullanarak doğaçlama bir oyun sergileyiniz.


Cevap : Bunu sizin yapmanız gerekmektedir.


5. Etkinlik


Soru : Öğretmeninizin rehberliğinde sınıfı üç ayrı gruba ayırınız. Ardından grup olarak yazma yöntemiyle sanat konulu bilgilendirici metin yazınız. 


Cevap :

Sanat; hayal gücünü yansıtarak eserler meydana getirmek olarak ifade edilebilir. 40.000 yıl öncesine giden heykeller, mağara ve kaya resimleri bulunmuştur. Bilinen en eski sanat eseri üzerileri delinmiş bir salyangoz kabuğu dizisinden oluşmaktadır.

Antik Çağ da Eski Yunan sanatı insan fiziğinin ideal oranlarda temsil edecek eserler yapmış, Bizans ve Orta Çağ Avrupası’nda İncil ve dini motifler daha çok tercih edilmiştir. atı’da 18. yüzyılda Aydınlanma ile birlikte tepki ve duygusal resimler meydana gelmiştir. 20. yüzyıl sanat tarihi bitip tükenmeyen sanatsal arayışların yüzyılı olmuştur Günümüzde teknolojinin ve imkanın gelişmesi ile her alanda sanat eseri yapmak mümkündür.


Gelecek Derse Hazırlık 


1. Mors alfabesi hakkında araştırma yapınız ve edindiğiniz bilgileri defterinize yazınız.


Cevap : Telgraf haberleşmesinde kullanılan, nokta ve çizgilerden oluşan abece. Bu bir dil gibidir. Dövmelerde de zaman zaman kullanılmaktadır.


2. Çevrenizde veya televizyon programlarında gördüğünüz yabancı tabelalarda bulunan kelimeleri defterinize not alınız.


Cevap : STOP , Restaurant, cefeterya, Limani Cafe, Coffee ve birçok giyim mağazası yabancı kelimelerle doludur.



 


Ödevini Bulamadıysan ARA

6. Sınıf Türkçe Kitabı Ata Yayıncılık Sayfa 178-179 Cevapları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Merve
Eskiden büyüklerimizin anılarından olan kıtaların perde arkasında oynatılması Ayrıca gölge oyununda kuklaların kullanılması bu gibi oyunlarda eğlenceli zaman geçirilmesi unutulmaz anilar arasında yer almaktadır. Ayrıca günümüzde de kukla oyunu birçok kesim de az da olsa oyun atılmaktadır. Kukla oyunu perde oyunu tiyatrolar eğlenceli ve güzel zaman geçirebilmeniz için ayrıca sevdiklerimizle beraber kaliteli zaman geçirebilmek için gidebileceğimiz en güzel etkinliklerden biri olarak sayılabilir.
Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.

Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 27 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Mine
error: Kopya Yasak