4. Sınıf Sosyal Bilgiler

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 142-143. Cevapları Hecce Yayıncılık

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 142-143. Cevapları Hecce Yayıncılık

4.Sınıf Hecce Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 142-143.Sayfa Cevapları Kendi Bütçem


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 142 Cevapları Hecce Yayıncılık

Hazırlanalım

Bütçemizi planlamak neden gereklidir? Kendi bütçenizi planlarken nelere dikkat edersiniz? Fikirlerinizi söyleyiniz.
Cevap: Bütçemizi boşa harcamamak ve bilinçli tüketici olmak için önemlidir. Kendi bütçemi planlarken önceliğimi ihtiyaçlarıma vermeye dikkat ederim.


Söyleyelim

Konuya hazırlanırken harçlığınızı nasıl kullandığımıza ilişkin hazırladığınız metni okuyunuz. Harçlığınızı doğru kullanıp kullanmadığınızla ilgili arkadaşlarınızdan görüş isteyiniz. Ve kendi fikirlerinizi söyleyiniz.
Cevap:  Ben harçlığımı doğru kullanıyorum. Çünkü her zaman önceliğimi ihtiyaçlarıma veriyorum. Param yeterse isteklerime yöneliyorum.


7.Etkinlik

“Ayağını yorganına göre uzat.” ve “Sakla samanı, gelir zamanı.” atasözlerimizin ne anlama geldiğini örnek olaylar üzerinden defterinize yazınız.
Cevap: Bir keresinde arkadaşlarımızla dışarı çıkmıştık o zaman annem bana ayağını yorganına göre uzat atasözünü söylemişti. Ama ben kendimi kaptırıp fazla harcama yapınca ertesi güne harçlığım yetmemişti. Bir gün de doğum günüm sonrasındaki süslemeleri çöpe atacakken babam sakla samanı gelir zamanı demişti. Sonrasında o süsleri kardeşimin doğum gününde kullanınca babamın ne demek istediğini anlamıştım.


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 143 Cevapları Hecce Yayıncılık

8.Etkinlik

Yiğit Efe’nin aylık harçlığı 150 TL’dir. Bu parayı kullanarak Yiğit Efe’nin bir haftalık temel ihtiyaçlarını (yiyecek, kırtasiye vb.) düşünerek aşağıdaki alana bütçesini planlayınız.
Cevap:

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 142-143. Cevapları Hecce Yayıncılık


Sonraki Konuya Hazırlık

Dünyadaki tüketilebilir tatlı su miktarı ne kadardır? Araştırınız. Araştırma sonuçlarınızı bir rapor hâline getirerek sınıfınıza getiriniz.
Cevap: Dünyada tüketilebilir su kaynağı %2’dir. Ancak tatlı su kaynaklarını yalnızca %25’ine erişimimiz bulunur. Geriye kalan su kaynaklarının tamamı buz tutmuş halde kutuplarda yer alır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.