Ders Notları

“Temiz kalpli olmak” deyiminin ne anlama geldiğini büyüklerinizden öğreniniz.

4. Sınıf Din Kültürü “Temiz kalpli olmak” deyiminin ne anlama geldiğini büyüklerinizden öğreniniz. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


“Temiz kalpli olmak” deyiminin ne anlama geldiğini büyüklerinizden öğreniniz. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:
Temiz kalpli olmak deyimi şu anlama gelir. İnsanlar için merhametli, evecen iyi niyetler taşıyan yüzü güleç, sevimli, artniyet taşımayan insanlardır.


“Temiz kalpli olmak” deyiminin ne anlama geldiğini büyüklerinizden öğreniniz. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:
Temiz kalpli olmak kötü ve art niyetlerden arınmış, manevi açıdan iyi ruhlu kendi dünyasında, kendi halinde yaşayan, başkalarının arkasından konuşmayan, başkalarına karşı kötü duygular beslenmeyen, iyi niyetli insanlara sevgi ile yaklaşan, her şeyin iyi yönünü görmeye çalışan doğru, kişiye denir. İyi kalpli insanların içlerinde kin ve nefret, düşmanlık duyguları olmaz.
Temiz kalpli olan kişi sevecen, güvenilir olması gerekir. İnsanlar ve olaylar karşısında her zaman sükunetini korur. Olayları iyiye yormaya çalışır. Kötü şeylerin başa gelmesini istemez. İyi kalpli insanlar fedakar, herkese yardım eden insanlardır. İyi kalpli insanlar toplum içerisinde herkes tarafından sevilen, sayılan, tebrik edilen kişilerdir.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Temiz kalpli olmak deyimi elbette ki insanların iyi niyetli olması kötülüklere karşı bile sabırlı ve hoşgörülü olması her zamanlar insanların arasında ahlaklı ve erdemli kişiliklere sahip olan insanlara kullanılan genel bir deyim olarak bilinmektedir. Temiz kalpli insanlar ve Müslümanlar elbetteki çevresindeki insanlara her zaman da hoşgörülü sevgili merhametli ve yardımsever olur temiz kalpli insanlar kötülük düşünmez iyiliğe ve her zaman iyilik üzerinde yoğunlaşır lar Demet farklı insanlar elbette ki çevresindeki insanlar tarafından çok sevilirler çünkü her zaman güler yüzlü pozitif hoşgörülü ve iyimser olabilirler.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.