Ders Notları

I. Dünya Savaşı’ndan sonra sivil kayıpların önlenmesi ve uluslararası barışın sağlanması amacıyla hangi teşkilatlar kurulmuştur? Söyleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi I. Dünya Savaşı’ndan sonra sivil kayıpların önlenmesi ve uluslararası barışın sağlanması amacıyla hangi teşkilatlar kurulmuştur? Söyleyiniz. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


I. Dünya Savaşı’ndan sonra sivil kayıpların önlenmesi ve uluslararası barışın sağlanması amacıyla hangi teşkilatlar kurulmuştur? Söyleyiniz. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap: Birinci Dünya Savaşı ‘ndan sonra sivil kayıpların önlenmesi ve uluslararası barışın sağlanması amacıyla Milletler Cemiyeti (Cemiyet -i Akvam) , 10 Ocak 1920’de kuruldu.


I. Dünya Savaşı’ndan sonra sivil kayıpların önlenmesi ve uluslararası barışın sağlanması amacıyla hangi teşkilatlar kurulmuştur? Söyleyiniz. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap: Milletler Cemiyeti ,diğer bir ismi ile Cemiyeti Akvam ,günümüzdeki birleşmiş milletlerin temeli sayılabilir.
Milletler cemiyeti 10 Ocak 1920’ de İsviçre’de kurulmuştur.
Paris Barış Konferanslarından birinde, uluslararası barışı ve güveni sağlamak amacıyla bir cemiyetin kurulmasına karar verilmiştir.

Bu cemiyet 26 yıl süreyle hizmet vermiş ancak ikinci Dünya Savaşı’nın çıkmasını engelleyememiştir. 18 Nisan 1946 ‘ da Cenevre’de toplanan konferans bu cemiyetin dağılmasına karar vermiştir.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. I Dünya Savaşı’ndan sonra insanların ihtiyaçlarını karşılamak ve mağdur olan insanların çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak ve destek çıkmak amacıyla birçok kurum ve kuruluş olduğunu bilmekteyiz. Kurulan bu kurum ve kuruluşlar elbetteki uzun yıllar süren bir ı Dünya Savaşı’nda mağdur olan şehit gazi ve bunların yakınlarına destek çıkmak ve yardım etmek amacıyla kurulmuştur. Bu konuda verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden bitince Dünya Savaşı’nda Umut olan kuruluş ve kurumların hangileri olduğunu yakın bir şekilde araştırma konusu yaptığımız zaman bu bilgilerden faydalanarak daha yakın bir şekilde konuyu anladım.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.