Ders Notları

Tarihte kullanılan ticaret yollarından bildiklerinizi söyleyiniz.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Tarihte kullanılan ticaret yollarından bildiklerinizi söyleyiniz. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Tarihte kullanılan ticaret yollarından bildiklerinizi söyleyiniz. konusu ile ilgili kısaca bir yazı ;


Cevap: Tarihte kullanılan ticaret yolları İpek Yolu Baharat Yolu ve Kral Yolu olarak bilinmektedir. Tarihte kullanılan bu tarihi ticaret yolları ülkeler arasında Ticaret açısından sürekli olarak büyük bir önem arz etmiştir. Ayrıca bu tarihi ticaret yolları ülkeler arasında sosyal, kültürel ve ekonomik olarak etkileşim meydana getirmiştir.


Tarihte kullanılan ticaret yollarından bildiklerinizi söyleyiniz. konusu ile ilgili uzun bir yazı ;


Cevap:

İpekyolu: Roma İmparatorluğu ve Çini birbirine bağlayan en önemli ticaret yollarından biridir ticaretin dışında Semerkant gibi bilginin ve teknolojinin ve sanatın yaygınlaştığı kültürel alışveriş merkezleri olmuştur Marco Polo İtalyan Kaşif İpek yolunu izleyerek doğuyu ziyaret eden ilk Avrupalı olmuştur.

Baharat Yolu: Hindistan’ı Avrupa’ya bağlayan Deniz yollarını da kapsayan biber Karanfil tarçın hindistan cevizi gibi ürünleri avrupalılara ulaştıran bir yoldu.

Kral Yolu : Lidyalı’ların başkenti olan sardesten başlayan bu yol Mezopotamya’da Ninova ve susta sona ermekte idi Kral Yolu mezopotamya’yı Ege kıyılarındaki önemli limanlara bağlamakta ydı Doğu uygarlıkları ile Batı uygarlıklarının etkileşim haline girmesini sağlamıştır bu yol sayesinde Ticaret gelişmiş bunun sonucunda Lidyalılar parayı icat etmişlerdir sermaye birikimi başlamıştır.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. tarihte ticaret yolu olarak bilinen İpek yolu baharat yolu ve kral yolu eskiden birçok ekonomik faaliyetleri insanların ilişkilerinin yoğunlaşmasına ve ülkeler arasındaki ticaretin hızla yayılmasına destek olan yıllardır bu yollarda ticaret yapan birçok insan vardı hem geçim kaynaklarını buradan sağlıyor hem de ülkeye ekonomik destek de bulunuyorlardı ülkeden ülkeye üretilen birçok ürün diğer ülkelere rahat bir şekilde ihraç edilebiliyordu ayrıca anlaşmalı olan ülkeler birbirleri arasındaki ekonomik faaliyetleri güçlendiriyor lardı

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.