Yurdumuzun farklı yörelerine ait yemeklerle ilgili neler biliyorsunuz? Örnekler vererek anlatınız.
6. Sınıf Türkçe Yurdumuzun farklı yörelerine ait yemeklerle ilgili neler biliyorsunuz? Örnekler vererek anlatınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.
Yurdumuzun farklı yörelerine ait yemeklerle ilgili neler biliyorsunuz? Örnekler vererek anlatınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;
Cevap: Yurdumuzun farklı ürünlerinde birbirinden değişik ve benzemeyen yemekler bulunur. Mesela Hatay yöresine gidildiği zaman çok zengin bir mutfak görmekteyiz. Tepsi kebabı ,kendine has döneri, künefesi gibi bir çok değişik tat bulunmaktadır. Doğu taraflarına girdiği zaman ise daha çok etin hakim olduğu sofraları görmekteyiz.
Yurdumuzun farklı yörelerine ait yemeklerle ilgili neler biliyorsunuz? Örnekler vererek anlatınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;
Cevap: Yurdumuzun farklı yerlerinde aynı yemekler bile çok farklı şekillerde yapılır.
Mesela Anteplilerin yaptığı acı sarma , Mardin ve Doğu taraflarında etle , batıya gidildikçe ise zeytinyağlı yapılır.
Ekmek işlerine baktığımız zaman bile her yüreği ait çok farklı ekmek çeşitleri görmekteyiz. Genel olarak her yöre de somun tüketimi olsa da , Doğu ve Hatay taraflarında tandır ekmekleri ve Karadeniz taraflarında kendilerine has fırınlarda ekmek pişirildiğini görmekteyiz.
Ülkemizin farklı yerlerinde yapılmış olan yemekler vardır bunlar elbette ki kendi bölgemize de yapılmakta yalnız farklılıklarla yapılmaktadır. Örneğin Doğu Anadolu bölgesi’ne ait kahvaltı kahvaltılarda oldukça tercih edilen yayık ayranı ve peynirler oldukça meşhurdur. Bunun yanı sıra Ege ve Marmara bölgesi’nde genellikle zeytin yetiştiriciliği oldukça fazla olduğu için yemeklerinden zeytinyağlı olduğunu gözlemleyebiliriz. Akdeniz bölgesi’nde balık içli köfte mantı yayla çorbasına çok meşhur olarak beğenildiğini görebiliriz. Ülkemizin birçok farklı bölgesi’nde yapılan mercimek çorbası baharatlı sebze olarak ayrılabilmek ve farklılıklarla her bölgede tercih edilen bir çorba çeşididir.