5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 45-46-48 Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı Peygamberlerin Özellikleri Cevapları Sayfa 43, 44, 45, 46, 47, 48


Peygamberlik Özellikleri Metni Cevapları


5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 45 Cevapları


Soru : Peygamberlerin özellikleri ile bunların tanımlarını oklarla eşleştiriniz.


Cevap:

  • Akıllı ve zeki olmak (fetanet)
  • Ulaştırmak, iletmek. (tebliğ)
  • Doğru ve dürüst olmak. (sıdk)
  • Güvenilir olmak. (emanet)
  • Günahsız olmak. (ismet)

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı Peygamberlerin Görevleri Cevapları Sayfa 45, 46, 47


Peygamberlerin Görevleri Metni Cevapları


5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 46 Cevapları


Soru : Aşağıda tanımları verilen peygamber görevlerinin hangileri olduğunu yazalım. 


Cevap:

  • Vahiyleri insanlara açıklamak ve kendisi uygulamak (Elçilik)
  • Vahiyleri insanlara doğru ve eksiksiz ulaştırmak (Tebliğ)
  • İnsanları Allah’a (c.c) imana davet etmek (Davet)

Soru : Yanda verilen kelimeleri, “peygamberlerin özellikleri” ve “peygamberlerin görevleri” olarak iki grupta sınıflandıralım


Cevap:

  • İsmet (Özellik)
  • Sıdk (Özellik)
  • Tebliğ (Görev)
  • Beyan (Görev)
  • Fetanet (Özellik)
  • Davet (Görev)
  • Emanet (Özellik)

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı Bir Hadis Öğreniyorum Cevapları Sayfa 48


Bir Hadis Öğreniyorum Metni Cevapları


5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 48 Cevapları


“Benimle diğer peygamberlerin durumu şuna benzer: Birisi çok güzel bir ev yaptırır. Ev tamamlanır fakat evin köşesinde ‘bir tuğlalık’ yer boş kalır. Daha sonra binayı gezen ve hayran kalan insanlar, binanın köşesindeki eksik yeri görerek ‘Keşke şu bir tuğlalık yer de boş kalmasaydı!’ derler. İşte o eksik tuğla benim. Ben geldim ve peygamberlerin sonuncusu oldum.”

(Buharî, Menakıb, 18.)

Soru : Peygamberimizin (s.a.v) yukarıdaki hadisinden çıkardığımız ilke ve değerleri arkadaşlarımızla paylaşalım


Cevap: Peygamberler birbirlerini tamamlamaktadır. Her peygamber gelişinde getirdiği Allah’ın emirlerini gelen diğer peygamber daha iyi açıklayarak birbirlerini tamamlamışlardır.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem çocuk yaştan itibaren çok iyi huylu Emin ve emanete ihanet etmeyen olduğunu vurgulayan bir kişiydi peygamber efendimiz sallallahu vesellem 40 yaşından sonra vahiy yoluyla peygamber olmuştur peygamber olduktan sonra Müslümanlığı öncelikle Mekke’de daha sonra Medine’de yayılmaya başlamış ve sahabeler ve akrabaları ile beraber birçok insanı müslümanlığa davet etmiştir peygamber efendimizin görevlerinden biri olan örnek ve ahlaki davranışlar sergilemek müslümanlığa davet etmek tüm insanlara şefkatli ve merhametli davranmak doğruyu söylemek Müslümanlığın imanın ve ahlaki değerlerin her defasında insanlar için gerekli olduğunu söylemek en güzel örnekler arasında yer almaktadır.

  2. Peygamber efendimizin çok güzel ahlakları vardı bu evrakları benimsemek onu örnek almak ve bunu hayatımıza uygulamak çok güzeldir peygamber efendimiz güvenilir en iyi Zeki Çalışkan merhametli bir peygamberdi. Peygamber efendimiz Ayrıca çocukları çok severdi peygamber efendimiz hayvanlara doğaya çok büyük önem verirdi hayvanları zarar verecek davranışlarda bulunmazdı. Peygamber efendimiz peygamber olmadan önce de ahlaki değerleri çok güzeldi peygamber olduktan sonra Müslümanlık dinine beraber ahlaki ve Müslümanlığın şartlarını ve gerekliliğine tüm insanlara benimsetmistir.

  3. Peygamber efendimizin sallallahu aleyhi ve sellemin hadisleri bize Müslümanlığı ve Müslümanlığın temel ilkelerini ve şartlarını göstererek belirtir günlük hayatımızda peygamber efendimizin hadislerinden yola çıkarak birçok alanda hem sağlık hem huzur hem mutluluk hem de Müslümanın temel ilkelerini kapmış oluruz örneğin su içtiğimiz zaman oturarak su içmek yemekten önce ve yemekten sonra besmele çekmek ve ellerimizi yıkamak oturarak çoraplarınızı giymek namaz kılmak oruç tutmak gibi birçok hadisleri yapmak hem sağlığımız için hem de Müslümanın temel ilkelerini uygulamak için çok önemlidir bunlara günlük hayatımızda birçok örnekler verebiliriz

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.