2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 106-107 Cevapları MEB Yayınları
2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları 3. Ünite : Sağlıklı Hayat Ünite Hazırlıklarımız Cevapları Sayfa 106-107
3. Ünite : Sağlıklı Hayat Ünite Hazırlıklarımız Soruları ve Cevapları
2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 107 Cevabı
1. Sofradayken hangi nezaket ifadelerini kullanırsınız? Söyleyiniz.
Cevap:
Sofra oturduğumda herkesin sofraya oturmuş ve yemeğe başlıyor olmasını beklerim herkesle aynı anda yemeye başlarım yemeğe başlamadan önce Afiyet olsun der yemeğimi devam ederim yemek yerken rahatsız edici hareketler yapmam ağzında yemek varken konuşmam yemek seçmeden bütün yemekleri yerim sofradan kalkarken yemeği yapan kişiye dönerek Eline sağlık derim ve sofradan kalkıp Elimi yıkarım.
2. Sebze ve meyveleri tüketirken nelere dikkat etmelisiniz? Söyleyiniz.
Cevap:
Meyve ve sebzeler tüketilirken Öncelikle taze olduklarına dikkat etmeliyiz kabukları ile yenilebilen meyveler kabukları ile yenmeli veya ince bir şekilde soymalıdır Çünkü kabuklu yenilebilen meyvelerin vitamini kabuğundadır sebzeler tek tek ayıklanmalı mutlaka temiz suda iyice yıkanmalı daha sonra iri iri doğranmalı yeterince suda kaynatmalıdır.
2. Sınıf Hayat Bilgisi 106-107. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı sayfalarının bulunduğu konu sizler için 2. sınıf hayat bilgisi meb yayınları ders kitabının sayfa cevaplarının video anlatımı siz değerli ziyaretçilerimiz için eklenmiş, videodan ders kitabı sayfa cevaplarını izleyebilirsiniz.
Sebze ve meyve tüketirkensebze ve meyveleri mevsiminde olduğuna dikkat et ediyorum mevsiminde olmayan sebze ve meyveleri yemiyorum sebze ve meyvelerin çürük olmadıklarına dikkat ediyorum ve taze olmaları benim için çok önemlidir.
2. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları 3. Ünite : Sağlıklı Hayat Ünite Hazırlıklarımız Cevaplarınız bir harika yazan öğretmenlerden Allah razı olsun süpersiniz.
Sofrdayken edep ve adap çok önemlidir.Yemek yerken konuşmamamız gerekir.Benim sofradayken kullandığım nezaket ifadeleri şunlardır.Afiyet olsun ve Ellerine sağlık gibi ifadelerdir.Eğer yemek yiyen bensem yemeği yapan kişiye ellerine sağlık derim.Ama yemek yapan bensem yemek yiyen kişi bana ellerine sağlık derse ona afiyet olsun derim.
Sağlıklı yaşam herkesin zinde olması sağlıklı olabilmesi güçlü olabilmesi hastalıklardan korunabilmesi için oldukça önemlidir sağlıklı yaşam denilince aklımıza dengeli ve düzenli beslenme gelebilir sağlıklı yaşamanın yanı sıra temizlik ve mevsimine göre giyinme bol yürüyüş yapmaz stresten uzak durma ve kendine beslenmene ve sporuna dikkat etmek gibi birçok etkinlik de gelmektedir her zaman sağlıklı bir insan zihinde ve güçlü olur hastalıkları hemen Yener bağışıklığı güçlü olduğu için uzun yaşama olur.