7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 56-57-58 Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı Kul Hakkının Gözetilmesi Cevapları Sayfa 56, 57, 58


Kul Hakkının Gözetilmesi Metni Cevapları


7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 56 Cevapları


Soru : Mahallenizde bulunan parktaki eşyaların üzerini kazımak, üzerine isim yazmak veya eşyaları kırmak gibi davranışların kul hakkı olup olmadığını arkadaşlarınızla tartışınız.


Cevap: Mahallede olan parktaki eşyalar herkese aittir. Bize ait olmayan bir şeyi çizip kırıp zarar verirsek bu kul hakkına girer.


7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 57 Cevapları


“Ey iman edenler! Karşılıklı rızaya dayanan ticaret hâli müstesna, mallarınızı bâtıl (haksız ve haram yollar) ile aranızda yemeyin…”

(Nisâ suresi, 29. ayet.)

“Aranızda mallarınızı bâtıl sebeplerle yemeyin. İnsanların mallarından bir kısmını, bile bile haksız yere yemek için mallarınızı hâkimlere rüşvet olarak vermeyin.”

(Bakara suresi, 188. ayet.)

Soru : Yukarıdaki ayetlere göre hangi durumlar kul hakkı kapsamına girmektedir? Arkadaşlarınızla değerlendiriniz.


Cevap:
Ticarette haksız ve haram olan yollar ile satıp parasını yemememiz gerekir. Bir kavga dava ya da öne çıkmak için malları yani para gibi eşyaları rüşvet olarak kullanmamalıyız.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Müslümanlık izinde en büyük günahlardan biri sayılan kul hakkının Müslümanlara çok dikkat etmesi gereken ve karşımızdaki insana karşı işleyeceğimiz günahtan ve hatadan karşı uzak durmamız gerektiğini belirten birçok hadis ve ayet görebilir ve okuyabiliriz. Kul hakkı telafisi ve affı mümkün olmayan çok büyük günahlardan biridir. Bilip bilmeden istediğimiz kul hakkı sebebiyle hesaba sorulabilir iz. Bu sebeple hakkını yediğimiz insana karşı af dilemedi ve bizi bağışlaması için yapmamız gereken en güzel davranışı ve sözleri söylemeliyiz

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.