7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 92-94-95-97 Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı Peygamberimizin Hayatında Ramazan ve Oruç Cevapları Sayfa 92, 93, 94, 95, 96, 97


Peygamberimizin Hayatında Ramazan ve Oruç Metni Cevapları


7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 92 Cevapları


Soru : Ramazan ayı içinde sizi en çok heyecanlandıran zamanı arkadaşlarınızla paylaşınız.


Cevap: Ben en çok teravihe gittiğim zamanlar heyecanlanıyorum. Bir ay boyunca her gün bir sürü kişi ile beraber ibadet ediyoruz. Çok huzurlu ve güzel oluyor.


7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 94 Cevapları


”Peygamberimiz oruçlu olduğu günün başında ve sonunda misvak kullanırdı” (bk. Buhârî, Savm, 25.)

Soru : Peygamberimizin bu uygulamasını, oruçlu iken diş temizliğinin önemi açısından arkadaşlarınızla değerlendiriniz.


Cevap: Diş temizliği her zaman çok önemlidir. Peygamberimiz de buna önem verdiği için oruçlu olduğu günler de bile dişinin sağlığına önem vermiştir.


7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 95 Cevapları


Soru : Ramazan ayının ve oruç ibadetinin önemi ile ilgili ayet ve hadisler araştırarak sunu hazırlayınız.


Cevap:
Ayetler;

  1. Bunlar, tövbe edenler, ibâdet edenler, hamdedenler, oruç tutanlar, rükû’ ve secde edenler, iyiliği emredip kötülükten alıkoyanlar ve Allah’ın koyduğu sınırları hakkıyla koruyanlardır. Mü’minleri müjdele. (Tevbe Sûresi 112)
  2. Eğer o sizi boşarsa, Rabbi ona, sizden daha hayırlı, Müslüman, inanan, sebatla itaat eden, tövbe eden, ibadet eden, oruç tutan, dul ve bakire eşler verebilir. (Tahrim Sûresi 5)

Hadisler;

  1. Aziz ve celîl olan Allah “İnsanın oruç dışında her ameli kendisi içindir. Oruç benim içindir, mükâfatını da ben vereceğim” buyurmuştur.
  2. “Cennette reyyân denilen bir kapı vardır ki, kıyamet günü oradan ancak oruçlular girecek, onlardan başka kimse giremeyecektir. Oruçlular nerede? diye çağrılır. Onlar da kalkıp girerler ve o kapıdan onlardan başkası asla giremez. Oruçlular girince o kapı kapanır ve bir daha oradan kimse girmez.” (Buhârî, Savm 4; Müslim, Sıyâm 166.)

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı Peygamberimizin Giyim Kuşam Adabı Cevapları Sayfa 97, 98, 99, 100


Peygamberimizin Giyim Kuşam Adabı Metni Cevapları


7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 97 Cevapları


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) saçı başı dağınık bir kimse gördüğünde “Bu adam, saçını tarayacak bir şey bulamamış mı?” demiştir. Yine üstü başı kirli olan birini gördüğünde “Bu adam, elbisesini yıkayacak su bulamamış mı?” buyurmuştur.

(Ebu Dâvûd, Libas, 17; Nesâî, Ziynet, 60.)

Soru : Peygamberimizin giyim kuşam konusunda böyle hassas davranmasının sebepleri neler olabilir? Arkadaşlarınızla değerlendiriniz.


Cevap: Dinimiz de temizlik çok önemlidir. Giydiğimiz eşyalar iyi kötü diye değil de kirli temiz mi diye bakılır. Her zaman kendimizi temiz tutmamız gerekir. Peygamber efendimiz de bu hadisinde bunu söylemek istemiştir.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem Ramazan ayında teravih namazı kılmayı oruç tutmayı ve bolca ibadet etmeyi İslam dininde gerekliliğine ve şartlarını belirtmiştir. Biz müslümana Ramazan ayı boyunca oruç tutarız Ramazan ayı boyunca oruç tuttuğumuzda teravih namazı kılar ibadetlerimizi dikkat eder fitre ve zekat veririz. İslamın şartlarından biri olan oruç tutmak ve imanın şartlarından biri olan kur’an-ı kerim’e inanıp kur’an-ı Kerim’i bolca okumak Müslümanlık dininde Ramazan ayında daha fazla yoğunlaşıp bu ibadetlere büyük bir ağırlık verilmektedir. Ramazan ayı boyunca oruç tuttuktan sonra Ramazan’ın 27 gecesi en kutsal gecelerden biri olan Kadir gecesine büyük bir hürmet ve büyük bir coşkuyla kutlarız. Kadir gecesi’nde hatimler indirirsen avatar çeker ve bolca ibadet ederiz

  2. Peygamber efendimiz Sallallahu aleyhi ve sellem temizliğe ve kişisel bakma büyük önem verirdi. Peygamber efendimiz temizliği ve binilen ve temizliği ile örnek alınan bir peygamberdi. Temizlik imanın yarısıdır diyen peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem bunun sahabeleri aile bireylerine açıklanmış ve bunun İslam’ın gerektirdiği olduğunu anlatmıştır. Yalnız kişisel bakımımız değil çevremizin evimizin temizliği de hem sağlığımız hem de ibadetlerimiz için ne kadar önemli olduğunu hadis-i şeriflerinde vurguladı

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.