8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 121-122 Cevapları Dersdestek Yayıncılık
8. Sınıf İnkılap Tarihi Dersdestek Yayıncılık Kitabı Hukuk İnkılabı Cevapları Sayfa 121, 122
Hukuk İnkılabı Cevapları
8. Sınıf İnkılap Tarihi Dersdestek Yayıncılık Kitabı Sayfa 121-122
Soru : Aşağıdaki metinleri okuyunuz ve okuduklarınızdan hareketle Türk Medeni Kanunu’nun toplumumuza katkılarına ilişkin düşüncelerinizi verilen noktalı yerlere yazınız.
“Kadın Doktorlarımız: Tıp fakültesinde tahsillerini tamamlamak üzere olan altı hanım doktorumuz
Anadolu’da çalışacaklardır. Bu sene staj sınıfını geçip seneye tabip diplomasını alacak hanımlardan ikisi kadın doğum, diğerleri dâhiliye, hariciye ve çocuk doktoru olmak istemektedirler”. Basından, 17.05.1927.
“İlk Kadın Şoför: İlk defa takside çalışmak üzere şoför ehliyeti almak için sürüş merkezine müracaat eden Muammer Hanım imtihanda muvaffak olmuştur. İki güne kadar ehliyetini alarak şoförlüğe başlayacak olan Muammer Hanım muhabirimize şunları söylemiştir: ‘Beni özellikle uygulama imtihanında direksiyondan çok sıkı imtihan ettiler. İki manevrada dönülecek yeri ben bir manevrada dönmeye muvaffak oldum. En sert virajları geçirttiler. Hepsini yaptım. Şimdi bir otomobil alarak işe başlayacağım.’” Basından, 17.01.1930
Kısa Cevap :
Türk Medeni Kanunu’nun toplumumuza katkıları kadınların sosyal hayatta daha aktif olması ve yer almasıdır. Böylelikle kadınlar istedikleri meslekleri yapabilecekler, hayata dahil olabilieceklerdir.
8 sınıf inkılap tarihi ve Atatürk Türkçe ders kitabımızda yer alan bilgi ve cevapları baktığımız zaman Cumhuriyet döneminde ve Türkiye Cumhuriyeti devleti bağımsızlığını kazandıktan sonra hukuk alanında yapılan yenilikleri öğrenmek ve araştırmak istediğim zaman yukarıdaki bilgi ve cevaplardan defterime geçirdim ve ödevimi başarılı bir şekilde bitirdim vermiş olduğunuz bilgi ve cevaplar için çok teşekkür ederim bu sayfadaki bilgi ve cevapları çok beğenerek takip ediyorum.