8. Sınıf İnkılap Tarihi

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 98-99-100 Cevapları Dersdestek Yayıncılık

8. Sınıf İnkılap Tarihi Dersdestek Yayıncılık Kitabı 1. Sakarya Meydan Muharebesi (23 Ağustos -13 Eylül 1921) Cevapları Sayfa 98, 99, 100


1. Sakarya Meydan Muharebesi (23 Ağustos -13 Eylül 1921) Cevapları


8. Sınıf İnkılap Tarihi Dersdestek Yayıncılık Kitabı Sayfa 98-99-100


Soru : Mustafa Kemal’in bu emrini uygulayabilecek bir ordunun özellikleri neler olmalıdır? Neden?


Kısa Cevap : “Mustafa Kemal’in bu emrini uygulayabilecek bir ordunun özellikleri neler olmalıdır? Neden?”

Uzun Cevap :

Bir ordunun başarılı olabilmesi için samimi vatansever ve cesur olması gereklidir. Ancak sadece bu savaşı kazanmak için yeterli değildir. Bu özelliklerin yanında bir komutanın emrinde disiplin ve düzenli bir ordunun olması ve düzenli bir şekilde ortak hareket etmek gereklidir.

Savaşlarda başarı ancak böyle elde edilebilir.

Mustafa Kemal’in bu emrini uygulayabilecek ordunun da samimiyetle cesur ve vatanseverlik aşkıyla yanmış aynı zamanda bir komutanın yönlendirmesi ile düzenli ve disiplinli olması lazımdır.


8. Sınıf İnkılap Tarihi Dersdestek Yayıncılık Kitabı Sayfa 100 Cevapları


Soru : Aşağıdaki tabloda Sakarya Zaferi’nden sonra Mustafa Kemal’in önündeki seçenekleri görüyorsunuz. Seçenekleri ve bunların olumlu-olumsuz yönlerini inceleyerek Mustafa Kemal’in hangi yolu tercih etmiş olabileceğini gerekçeleri ile birlikte açıklayınız.


Cevap:

Mustafa Kemal bence halkın ve ordunun yıpranma durumunu  göz önünde bulundurarak ilk önce uluslararası görüşmeler yaparak vatanını kurtarmaya çalışmış ve diplomasi yoluyla zaman kazanmaya çalışmıştır.

Bu zaman kazanmaları arasında orduyu düzene sokmuş ve böylelikle zamanı geldiği zaman düşmanları bozguna uğratmıştır.


Soru : Siz olsaydınız bu üç seçenekten hangisini tercih ederdiniz? Neden?


Cevap:

Yunanlılara karşı taarruz etmeden uluslararası görüşmeler yoluyla vatanı kurtarmak mümkün değildir. Çünkü kendilerini bu gücü gören kişiler Osmanlı topraklarından vazgeçmeyeceklerdir.

Bu kadar yıpranmış bir ordu ile bir anda düşmanın üzerine hücum etmek de mantıklı değildir.

Ben olsam diplomasi yoluyla zaman kazanarak orduyu ve millete savaşı hazırlar ve Zafer ihtimali kesinleştiğinde taarruza geçerdim.

Bu bir savaş taktiği ve yerinde bir uygulamadır.


İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Sakarya meydan muharebesi için verilen bilgi ve cevapları çok beğenilir anlaşılır ve kısa özlü olmuş vermiş olduğu bilgiler ve cevapları sayesinde 8 sınıfa geçtiğim günden itibaren her zaman tüm ders kitaplarımın cevaplarını burada bularak hızlı bir şekilde tamamlıyorum özellikle tarih hakkında veya herhangi bir konu hakkında araştırma yapacağım zaman bu sayfayı ziyaret ediyorum bu sayfadaki bilgi ve cevapları anlaşılır bilgi ve Konaklı birçok bilgi biz öğrencilere sunmaktadır öğrenciler rahat bir şekilde ödev yapmazdı ve ödevlerinde iyi bir şekilde anlamaları için bizlere yardım ediyorsunuz vermiş olduğunuz bilgilerle ilgili açıkladığınız zaman tüm ödevlerimi iyi bir şekilde anlıyorum.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.