Bir durumun uzlaşı gerektirip gerektirmediğine nasıl karar verebiliriz? Anlatınız.
4. Sınıf İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Bir durumun uzlaşı gerektirip gerektirmediğine nasıl karar verebiliriz? Anlatınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.
Bir durumun uzlaşı gerektirip gerektirmediğine nasıl karar verebiliriz? Anlatınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;
Cevap: Bir konu hakkında eğer birkaç görüş varsa bu durumda uzlaşı gerekir. Yalnız olduğumuz zamanlarda veya ortak kararın olduğu zamanlarda ise uzlaşıya gerek yoktur. Çünkü zaten farklı bir görüş yoktur.
Bir durumun uzlaşı gerektirip gerektirmediğine nasıl karar verebiliriz? Anlatınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;
Cevap: Bir durumun uzlaşı gerektirip gerektirmediği, arada bir anlaşmazlık olup olmadığına bağlıdır. Eğer kendi başımıza birşey yapacaksak başka kimsenin katkısı ve rahatsız olması söz konusu olmadığı için dilediğimizi yapabiliriz. Yalnızken hangi oyunu oynayacağımız gibi durumlar buna örnektir. Ancak birden fazla insanın olduğu ve karar verilmesi gereken veya farklı fikirlerin olduğu bir yerde uzlaşı gerekir. Mesela sınıfça yapacağımız etkinliklerde nereye gideceğimiz gibi durumlar. Bu durumlarda ortak yol bulunmaya çalışılmalıdır.
Bir konuda birkaç fazla görüş varsa ve bu görüşler arasında ortak yol bulunmuyorsa elbetteki uzlaşı bulmak gerekir. Uzlaş ortak yolu bulmak bir konuda uzlaşmak ve bir konuda ortak karar en verimlisi olmasına karar vermek gibi temel kavramları bize ne çağrıştırır. Uzlaş elbette ki her ortamda olabilmektedir. Uzlaş yapabilmemiz için herhangi bir konuya farklı düşünceler içerisinde olduğu zaman çevremizdeki insanlar bu konuda aynı fikirde değilse elbetteki uzlaşı bularak ortak yolu buluruz.