Ders Notları

Çocuk Haklarına Dair Sözleşme hakkında bilgi edininiz.

4. Sınıf İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Çocuk Haklarına Dair Sözleşme hakkında bilgi edininiz. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Çocuk Haklarına Dair Sözleşme hakkında bilgi edininiz. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:

Çocuk hakları sözleşmesi Birleşmiş milletler tarafından 20 Kasım 1989 yılında benimsenmiş, 2 Eylül 1990 tarihinde Türkiye’nin de içerisinde olduğu 142 ülke tarafından sözleşme kabul edilmiştir.

Türkiye sözleşmeyi 2 Eylül 1995 te uygulamaya başlamıştır. Bu sözleşme ile çocuklar doğuştan varlıklarına özgü bulunan eşit ve devredilemez haklara sahip oldukları kabul edilerek, dünyaya özgül, adil bir biçimde yaşamları güvence altına alınmıştır.


Çocuk Haklarına Dair Sözleşme hakkında bilgi edininiz. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:

1990 yılından itibaren Birleşmiş milletler 142 ülke tarafından onaylanan çocuk hakları sözleşmesi ile birlikte çocuklar toplumun temel birimi olan ve tüm üyelerinin özellikle çocukların gelişimleri ve iyi bir gelecek amacı ile doğal ortamı oluşturan ailenin toplum içinde kendisinden beklenen sorumlulukları tam olarak yerine getirebilmesi için gerekli koruma ve yardımı zorunluluğu getirmiştir.

Çocuğun kişilik gelişiminde topluma uyumlu olarak gelişebilmesi mutluluk, sevgi ve anlayış havası içerisinde bir aile ortamında yetişmesini gerekli olduğu kabul edilmiştir.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Çocuk haklarına ait sözleşme yapıldığı zaman elbette ki dünyada bulunan tüm çocukların hiçbir ayrımı yapılmadan bu hak ve özgürlüklerini tanınması ve hak ve özgürlüklerini bilerek hayatlarına uygulaması temel amaç olarak gösterilmiştir çocukların hak ve özgürlüklerini tam bir şekilde alması elbetteki geleceği daha aydınlık bakmaları ve gelecekte daha iyi birer birey olması için gereklidir hak ve özgürlüklerimiz tüm yaşındaki insanlar için gerekli olan temel bir özelliktir hak ve özgürlüklerimiz her zaman bizleri yaşarım için gerekli olan ortamlara hazırlar hak ve özgürlükler insanlara renk cinsiyet bölge ayrımı yapmadan fikir ve düşünce özgürlüğü vermektedir.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.