Ders Notları

Çok korktuğunuzda, heyecanlandığınızda ya da üzüldüğünüzde vücudunuzda ne gibi değişiklikler olur?

6. Sınıf Fen Bilimleri Çok korktuğunuzda, heyecanlandığınızda ya da üzüldüğünüzde vücudunuzda ne gibi değişiklikler olur? konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Çok korktuğunuzda, heyecanlandığınızda ya da üzüldüğünüzde vücudunuzda ne gibi değişiklikler olur? konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap: Her insan duygu değişikliği yaşadığı zaman verdiği tepki vücudunda farklı şekillerde gözlemlenir. Korktuğumuzda, üzüldüğümüzde, heyecanlandığımızda, sevindiğimizde farklı şekillerde tepkiler veririz. Korktuğumuz ve heyecanlandığımız zaman kalbimiz hızlı bir şekilde atmaya başlar. Sevindiğimiz zaman çok rahat hisseder ve güleriz. Bu gibi değişiklikleri vücudumuz duygularımıza göre değiştirir.


Çok korktuğunuzda, heyecanlandığınızda ya da üzüldüğünüzde vücudunuzda ne gibi değişiklikler olur? konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap: İnsanlar duygularını yaşarken vücutları da bunlara karşı tepki gösterir ve duruma göre şekillenir. Her insanın korktuğu, heyecanlandığı, sevindiği, üzüldüğü zamanlarda yaşadıkları duygulara göre vücutları da ona göre hareket eder ve davranışlarla belli eder. Korktuğumuz ve heyecanlandığımız zaman kalbimiz hızlı atmaya başlar, terleriz ellerimiz titrer. Üzüldüğümüz zaman ağlamak isteriz, sevindiğimiz mutlu olduğumuz zaman çok rahat hisseder ve hep gülmek isteriz. Bu gibi duyguları vücudumuz bu şekilde teki vererek gösterir.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Çok korktuğumuzda sevindiğimizde ve panik yaptığımızda vücudumuzun refleks olarak yerini sormaya alabilir veya değişik davranışlarda bulunabilir mimiklerle kendini ifade edebilir veya ağlayarak gülerek tebessüm ederek ya da şaşkın bir şekilde durarak tepkiler verebilir. Vücudumuzun bu istem dışı yapmış olduğu refixer vücudun genel döngüsünü ifade etmektedir. Vücudumuzun bu davranışları günlük ve normal olarak karşılanmaktadır vücudumuzda korktuğumuz zaman sevindiğimiz zaman ya da panik yaptığımız zaman davranışlarda refleksi bulunması oldukça normaldir.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.