“Dini yalanlamak” ifadesinden ne anlıyorsunuz?
8. Sınıf Din Kültürü “ Dini yalanlamak” ifadesinden ne anlıyorsunuz? konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.
“ Dini yalanlamak” ifadesinden ne anlıyorsunuz? konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;
Cevap:
Dinî yalanlamak demek Allah’ın c.c. son peygamber efendimiz Hz. Muhammad’e s.a.v. gönderdiği kuranı kerimi ve emir ve yasakları inkar etmek anlamına gelir.
İnkarcılık Allah’a karşı çıkmak Allah’ı da yalanlamaktır. Bu büyük bir günahtır ve dinden çıkmadı. Bu günahın karşılığı kafirliktir.
“ Dini yalanlamak” ifadesinden ne anlıyorsunuz? konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;
Cevap:
Kuranı kerim Allah’ın kelamı son peygamber Hz. Muhammed efendimize gönderilmiş geçerliliği evrensel olan İslamın son kitabıdır. Kuran ile Allahü teala inananlara kendi mesajlarını iletmiştim. Peygamber efendimiz bu mesajları yaşadığı dönemde açıklayarak insanların bu şekilde yaşaması gerektiğini buyurarak çalışmıştır. Dini yalanlamak demek aynı zamanda kuranı kerimde yalanlamak demektir.
Dinde kuranda Allahtır. Dini yalanlamak bu durumda Allahı da yalanlamaktır. İnsanlar Allahı yalanlamak yerine asıl maksatlarını farklı şekillerde ifade etmektedirler. Allahü teala İslam dini ile insanlara uymaları gereken kuralları bildirmiştir. Bunu da peygamber efendimiz aracılığı ile yapmıştır.
Gönderilen bu emir ve yasaklara hoşnut olmayan, çıkarlarına ters düşen insanlar dini yalanlamadı seçmişlerdir. Emir ve yasakları tanımayan bunları yalanlayan insanlar Allah’ın emrine karşı gelerek aynı zamanda kafir durumuna düşerler.
Dini yalanlamak, kelimesi elbette ki hak din olan İslam’ın gerçek olmadığına veya doğru olup olmadığını söylemek anlamına geldiği söylenebilir. Hak din olan İslam dini ve son kutsal kitap olan kur’an-ı Kerim son peygamber hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem elbette ki insanların doğru ulaşmalarını Allahu tarihini bile yerine ve yapmaları gereken ibadetlerini buyurmak ve öğretmek için gönderilmiştir tarihi boyunca İslam dinini yalanlayanlar ve İslam dininin desteklemeyenler elbette ki doğru bir davranış içerisinde değildir çünkü İslam dini insanların güzelliği mutluluğu yardımlaşmayı ve birçok sevabı yönlendirilebilir.