Gezegenler ile ilgili hikaye yazınız.
6. Sınıf Türkçe Gezegenler ile ilgili hikaye yazınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.
Gezegenler ile ilgili hikaye yazınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;
Cevap:
Galaksimizdeki gezegenler bilim adamları tarafından ilk başta 9 tane olarak kabul edilmiştir. Bir gün gök bilimciler bir araya gelerek büyük bir tartışmaya girmişler Peritonu küçük soğuk gezegeni gezegenlikten çıkaralım mı çıkarmayalım mı diye büyük tartışmalar.
Sonucunda Plüton gezegen olmaktan çıkarılmış. Bunu duyan Plüton sanki çok üzülecek , daha sonra geçen aylarda tekrar toplanmış bilim adamları Ya bu plüton’a çok ayıp ettik der gibi tekrar vermişler Plüton’a gezegen unvanını Yani anlayacağınız şu anda Plüton tekrar gezegen oldu.
Gezegenler ile ilgili hikaye yazınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;
Cevap:
Evren sonsuz bir derinliktir bu sonsuz derinlikte bizim galaksimiz gibi binlerce Galaksi bulunmaktadır. Sadece bizim galaksimizde 8 tane büyük gezegen 5 tane de küçük gezegen bulunmaktadır.
Bu bu gezegenler güneş etrafında hep birlikte dönmeye karar vermişler. Bazıları yanlarına birkaç tane de uyudu bulmuş yani kendilerine uydurmuşlar. Bazen yörüngede gezerken Halley adında bir kuyruklu yıldız galaksiden geçmiş geçmeye karar vermiş demiş ki bizim gezegenlere Arada bir ben uğrarım böyle geçerim. Yine sizin yanınızdan size selam veririm. Bizim dünyada çok sevinmiş buna üzerinde yaşayan insanlar Halley kuyruklu Yıldızı geçecek diye beklemeye başlamışlar.
Gezegenler güneş etrafında dönen bilim adamları tarafından 9’dan olarak bilinen ve güneş’in etrafında düzenli bir şekilde edilen fazlalığım uydusu olan gezegenler olarak kanıtlanmıştır gezegenler güneşe yakınlıkları ile sıcaklık seviyeleri ölçülmektedi ,platunk gezegene çok küçük olduğu için gezegen olup olmadığı her zaman tartışma konusu olmuştur yine de gezegen olarak sayılan ve güneşin ülkesinde en son tatlı olan bir gezegen olduğu kabul edilmektedir. Daha uzayda keşfedilmeyen birçok gezegen olduğu bilinmektedir keşfedilen gezegenler de Güneş yönergesinden uzaktadır.