Hz. Muhammed’in (s.a.v.) temizliğe verdiği önemle ilgili üç örnek not ediniz.
4. Sınıf Din Kültürü Hz. Muhammed’in (s.a.v.) temizliğe verdiği önemle ilgili üç örnek bularak defterinize not ediniz. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) temizliğe verdiği önemle ilgili üç örnek bularak defterinize not ediniz. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;
Cevap:
Hz. Muhammet peygamber efendimiz her konuda olduğu gibi temizlik konusunda Müslümanlara birçok öğütlerde bulunmuştur. O insanların temiz olmasını, banyo yapmalarını, tırnaklarını kesmelerini, tıraş olmalarını ister. Camiye temiz giysilerle gelinmesini buyururdu.
Temizlik imanın yarısıdır. Diye buyurur. Allah temizdir, temizliği sever. İkramı boldur, ikramı sever. Cömerttir, cömertliği sever. Artık evlerinizi çevresini temiz tutun. Sözlerini buyurarak Müslümanlara temizliğin ne kadar önemli olduğunu öğütlemiştir.
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) temizliğe verdiği önemle ilgili üç örnek bularak defterinize not ediniz. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;
Cevap:
İslamın temeli temizliğe bağlıdır. İslam dini abdest, banyo,gusül gibi temizliğin temelini oluşturan suya bağlıdır. Temizlik Hz. Muhammed in çok önem verdiği bir husustur. Bu konuda inananları sürekli uyarmış ve bunları uygulamalarını sağlamıştır.
Hz. Muhammed tırnak kesmek, koltuk altı kıllarını almak, bıyıkları kısaltmak gibi sünnetleri her fırsatta uyararak inananlara temizlik konusunda bilgiler vermiştir. Ayrıca Hz. Muhammed Allah in temiz insanları sevdiğini bunun için banyo yapılmasının vücudun temiz olmasını, camiye temiz bir şekilde gelinmesini buyurmuş ve öğütlemiştir.
Her şeyi iyi temizleyin temizlik imana, imanda cennete götürür gibi sözleri bulunur. Evde çer çöp, süprüntü bulundurmayın süprüntü bulunduğu zaman o evde bereket kalmaz. Sözü de Hz. Muhammed e aittir.
Temizlik imanın yarısıdır diyen Hz Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem elbetteki İslamiyet’in temizlikle orantılı olduğunu her zaman söylemiştir temiz bir Müslüman çevresindeki insanlar örnek olur ve ibadetlerini temizliği çerçevesinde yaptığı zaman Salih bir mümin olarak sayılır temizlik her şartta gereklidir insan sağlığı için ibadetleri için toplum içerisinde yaşaması için ve çeşitli imkanlar için elbette ki temizliğin yeri ve önemi oldukça fazladır biz Müslümanlar olarak her zaman temizliğimize eksiksiz ve tam bir şekilde yaparak çevremizdeki insanlara örnek olmayı başarmaları ve peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem gibi temiz olmalı ve peygamber efendimizin kılavuzu gösterdiği temizlik alışkanlıklarını muhakkak edinmeliyiz