Kütüphanelerin bilginin korunması, yaygınlaştırılması ve aktarılmasındaki önemi nedir? Tartışınız.
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Kütüphanelerin bilginin korunması, yaygınlaştırılması ve aktarılmasındaki önemi nedir? Tartışınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.
Kütüphanelerin bilginin korunması, yaygınlaştırılması ve aktarılmasındaki önemi nedir? Tartışınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;
Cevap: Yazının icadı ile yazılı Bilgiler ortaya çıkmaya başlamıştır. Bu bilgilerin çoğalması ile filozofların ve bilim insanlarının yazdıkları kitaplar eserilerin çoğalması sonucu büyük kütüphaneler oluşturulmaya başlanmıştır.
Bu kütüphanelerin amacı el yazması olan ve ilk buluşlar ve bilgilerin kendilerde sonra gelecek toplamları aktarılması için bilgilerin depolandığı alanlar olmuştur.
Kütüphanelerin bilginin korunması, yaygınlaştırılması ve aktarılmasındaki önemi nedir? Tartışınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;
Cevap: Yazının icadı ile birlikte insanlar bilgileri yazılı olarak kitaplara aktarmaya başlamışlardır. Bunun sonucunda kütüphanelerin depolanması gereken yerler gereksinimi duyulmuştur. İlk kütüphane milattan önce 625 yılında asurlular tarafından ninova kütüphanesi kurulmuştur.
Dünyanın en önemli kütüphanesi Helenistik ve Yunan filozofların in yazma eserlerinin bulunduğu iskenderiye kütüphanesini. Mö. 3. Yy da kurulmuştur. İslami alanda kütüphanelerde ise halka açık olarak kurulan kütüphanelerin 794 te Bağdat’a kurulan kağıt fabrikaları ile bilim salonu olarak nitelendirilen kütüphaneler oluşmaya başlanmıştır.
Günümüzde kütüphanenin yani sıra Bilgiler bilgisayar ortamına aktarılarak gerekli bilgileri buradan elde edebilmekteyiz. Kütüphanelerin ve Günümüzdeki bilgisayarların amacı aynı noktaya hizmet etmektedir. Bilginin korunması, yaygınlaştırılması, aktarılması gelecek nesillere ulaştırılabilmesi için kütüphaneler önemli bir yer tutmuştur.kütüphaneler tarihler boyunca savaşlarda bile korunan yerlerin başında gelmektedir.
Kütüphaneler sahip oldukları bilgi hazineler ve kitaplar sayesinde vazgeçilmez kaynaklarımız Iğdır. Teknolojik hayat günlük hayatımızı ne kadar etkilese de kütüphanelerin yerini asla tutamaz. Kütüphaneler binlerce hikaye kitapları masal kitapları romanlar bilgi kaynaklı kitaplar ve oturup sessizce çalışabileceğimiz ortamı sağladığı için biz çocukların öğrencilerin gençlerin ve büyüklerin vazgeçilmez zaman geçireceği bir ortamdır. Kütüphanelere arassa gitmek abone olmak ve aralıklı bir şekilde kitap okumayı kütüphaneler sayesinde edinmek en güzel alışkanlıklardan biridir