Ders Notları

Manevi temizliğin tanımını ve bu temizlikle ilgili aklınıza gelen güzel ahlaki davranışları yazınız.

4. Sınıf Din Kültürü Manevi temizliğin tanımını ve bu temizlikle ilgili aklınıza gelen güzel ahlaki davranışları yazınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Manevi temizliğin tanımını ve bu temizlikle ilgili aklınıza gelen güzel ahlaki davranışları yazınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:
Manevi temizlik insanın kalbinin ruh güzelliğinin fikirlerinin ve düşüncelerinin iyi niyetli olması demektir. Manevi temizliği olan insanlar şu davranışlarda bulunurlar.
Çevrelerindeki insanlar hangi dile dine ırka mensup olursa olsun onlara sevgi ile yaklaşır. Onlarla iyi ilişkiler kurmaya çalışır. Kimseye kin beslemez, dürüst, doğru, iyi niyetli, herkesin haklarını koruyan kimsenin özgürlüğünü kısıtlamaya insandır.


Manevi temizliğin tanımını ve bu temizlikle ilgili aklınıza gelen güzel ahlaki davranışları yazınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:
Manevi temizlik insanların haklarında iyi düşünceye sahip olmak demektir. Kimseye kin ve haset beslenmeyen dürüst, güvenilir insan olarak başka kimseler hakkında art niyetli olmayan yardıma ihtiyacı olan insanlara her türlü canlıya yardımda bulunan insanların arkasından konuşmamak onların hakkında dedikodu çıkarmamak insanlarla problemlerinizi olduğunda onlarla yüzleşecek kalbini kırmadan uygun dille konuşmak, kendi namusuna dikkat ettiği kadar başkasının namusuna dikkat eden iftira atmayan insanlar manevi temizliği olan insanlardır.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Manevi temizlik denince aklımıza elbetteki akşam olunca başımızı yastığa koyduğumuz zaman rahat ve huzurlu bir şekilde uyumamızı gerektiren yapmış olduğumuz davranışlar ve söylemiş olduğumuz sözleri benimseyen bir Hayat döngüsü aklımıza gelebilir. Örneğin bir insan bir insanın kalbini kırdığı zaman veya ona kötü bir söz kötü bir davranışta bulunduğu zaman ya da bir yetimin bir öksüz’ün hakkını yediğin zaman ya da çevresindeki insanlara yardımlaşmak açısında zekat veya sadaka vermediğin zaman elbetteki manevi olarak temizlenmez bir insan manevi bir şekilde temizlenmek istiyorsa öncelikle Allahu teala’ya yönelerek dua etmeli ibadetlerini arttırmalı kur’an-ı Kerim’i bolca okumalı bunun yanı sıra ihtiyaç sahiplerine yardım etmeli elinden geldiği kadar ve imkanı ınca sadaka vermeli yetimleri gözetmeli komşuları ve akrabalarına ne kadar güzel ve ahlaklı davranırsa o kadar manevi temizliğini gerçekleştirilmiş olur bunun yanı sıra büyüklerimize saygılı olmak müşterimize merhametli olmak hayvanları sevmek ve kollamak gibi temel davranışlarda manevi temizlik için gereklidir.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.