Ders Notları

Paylaşmanın faydaları nelerdir?

3. Sınıf Türkçe Paylaşmanın faydaları nelerdir? konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Paylaşmanın faydaları nelerdir? konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:

Paylaşmak bizlere çok küçük yaşlarda öğretilen, hepimizin bilmesi gereken en güzel davranışlarımızdandır. Paylaşmak bizi birbirimize bağlar. Aramızdaki sevgi bağını güçlendirir. Herkes eşit duruma gelmiş olduğu için hiç kimse kendini kötü hissetmez.

Kardeşlik dostluk duygularımız da bu sayede gelişmiş olur. Kısacası paylaşmak mutluluktur.


Paylaşmanın faydaları nelerdir? konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap: Paylaşmanın bizim hayatımızda yeri çok başkadır. Çocukluğumuzda ilk olarak yiyeceklerimizi, oyuncaklarımızı arkadaşlarımızla paylaşarak bu davranışı kavrarız.

Okul yıllarımızda da sınıf, sıra arkadaşlarımızla paylaşımlar yaparız. Paylaşım yapmayı tam anlamıyla öğrenmiş oluruz. Bencillik bu hayattaki en kötü davranışlardan birisidir.Mutluluk bile paylaştıkça çoğalır diye bir söz vardır.

  • Paylaşmak aramızdaki sevgi, güven, kardeşlik bağını güçlendirir.
  • İnsanların bize karşı sevgisi ilgisi artar.
  • Toplumda birlik ve beraberlik sağlanmış olur.
  • Paylaştığımız için  bizde karşı tarafta mutlu ve huzurlu olur.
  • Paylaşmak insanlar arasında maddi manevi eşitlik sağlar.

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. İnsanlar arasında paylaşım yapmak ve paylaşımın farkına varmak insanlar arasındaki duyguları birliği ve beraberliği pekiştireceği gibi yardımlaşma ve dayanışmayı da arttırır. Paylaşmak küçük yaşta alışkanlık haline gelen bir adettir. Paylaşmayı bildiğin zaman ve paylaşmanın tadına vardığım zaman çevremdeki insanlara faydalı birey oluruz. Elindekini paylaşmak yardımlaşmayı arttırır. Paylaşan bir insan yardım etmeyi oldukça sever. Bir toplum içerisinde paylaşan olduğu zaman dayanışmanın en güzel örneklerinden biri verilmiş olur. Yalnız maddi olarak değil manevi duygularımızda paylaşmak insanlar arasındaki sevgimizi ve ilgimizi arttırır. Bir insan güzel söz ve bulunmak yardımlarda bulunmak kişisel bakımına destek vermek sohbet etmek hatta gülümsemek Bir de bir paylaşım örneğidir.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.