Ders Notları
Süzme yöntemini kullanarak başka hangi karışımları ayırabiliriz?
4. Sınıf Fen Bilimleri Süzme yöntemini kullanarak başka hangi karışımları ayırabiliriz? konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.
Süzme yöntemini kullanarak başka hangi karışımları ayırabiliriz? konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;
Cevap:
Sıvı içerisinde çözülemeyen Maddelerin olduğu karışımları süzme yöntemi ile ayırabiliriz. Süzme ile ayırma yönteminde karışım bir süzgeçten geçirilir.
Büyük tanecikleri süzgecin deliklerine geçmeyecek süzgecin içerisinde birikir. Süzdükten sonra süzgeçten kalan maddeyi ayırdığımız karşımızdaki maddeleri birbirinden ayırmış oluruz.
Süzme yöntemini kullanarak başka hangi karışımları ayırabiliriz? konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;
Cevap :
Süzme yöntemi sıvı maddelerle tanecikli katı maddeleri birbirinden ayırma yönteminde kullanılır. Süzgeçten geçirdiğimiz katı taneler süzgecin sık deliklerine geçmeyecek süzgecin içerisinde birikmeye başlar bu sayede sıvı ile katı maddeler ayrışmış olur. Süzme yönteminde ayıra bileğimiz maddeler
- Su ve mercimek karışımını süzerek ayırabiliriz.
- Haşlanan sebzeleri süzme yöntemi ile ayırabiliriz.
- Talaşı süzek kullanarak sudan ayırabiliriz.
- Hoşaf gibi sulu içecekleri taneciklerinden ayırma işleminde Kullanabiliriz.
- Evlerin lavabolarında maddeler tıkanması diye süzgeç konulur. Bu sayede lavabolar tıkanmaz.
Süzme yöntemi ile elbetteki sıvı maddeleri ayrıştırabiliriz. Örneğin sıvı bir madde bulunan katı maddeleri ayrıştırma amacıyla süzme yöntemini kullanırız. Süzme yöntemi örnek vermek istediğimiz zaman örneğin suyun içerisinde bulunan talaşı veya çakılları ayırmak amacıyla kullandığımız eleyi suyla talaş veya taşı ayırabileceğimiz bir örnekle pekiştirebilirsiniz. Süzme yöntemi sıvı maddeleri karışmış olan birçok katı maddeyi ayrıştırılabilir.