Yağmur damlaları, yeryüzüne sürekli hızlanarak düşseydi ne olurdu? Bunu engelleyen ne olabilir?
5. Sınıf Fen Bilimleri Yağmur damlaları, yeryüzüne sürekli hızlanarak düşseydi ne olurdu? Bunu engelleyen ne olabilir? konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.
Yağmur damlaları, yeryüzüne sürekli hızlanarak düşseydi ne olurdu? Bunu engelleyen ne olabilir? konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;
Cevap: Yağmur damlaları yeryüzüne sürekli hızlanarak düşseydi yağmur yağdığı zaman dışarda canlılar bulunamazdı. Dışarda bulunan cansız varlıklar ise hasar alırlardır. Bitkiler, hayvanlar, insanlar yağmur yağdığı zaman dışarı çıkamazdı. Bu duruma engel olan durum hava direncidir.
Yağmur damlaları, yeryüzüne sürekli hızlanarak düşseydi ne olurdu? Bunu engelleyen ne olabilir? konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;
Cevap: Yağmur damlaları sürekli hızlanarak yeryüzüne ulaşsaydı Dünya üzerinde yaşam olmazdı. O hızla yağan bir yağmurun altından canlılar yaşayamaz hatta cansız varlıklar arabalar evler yollar köprüler hasar alırdı. Bu durumu engelleyen atmosferimizin içinde bulunan havanın oluşturduğu dirençtir. Hava sürtünmesine mazur kalan yağmur damlaları belli bir hıza ulaştıktan sonra o hızı aşamazlar ve aynı hızla yeryüzüne düşerler. Havanın uyguladığı bu direnç sayesinde yağmur damlaları canlı yaşamını tehdit etmeyip yaşamın devamı için bir kilit taşı görevi görür.
Eğer yeryüzüne yağan yağmurlar hızlı ve sert bir şekilde yeryüzünde düşseydi çevrede bulunan bitkiler hayvanlar insanlar ve hatta doğal yapılar Ayrıca kullanmış olduğumuz evler ve eşyalar zarar görebilirdi. Yeryüzüne Yağmur yağdığı zaman çok hızlı bir şekilde yağsaydı eğer yağmur yağdığı zaman insanlar zarar görebilir hatta günlük işlerini yapamaz ve dışarıda dolaşamaz lardı.